MIJN NAAM IS EVERT GROENDIJK

Muziek is altijd al een belangrijk onderdeel geweest van mijn leven en van het samen leven. Muziek zie ik daarom als een schakel van “verbinding”. Verbinding met jezelf maar ook met anderen om je heen. Met veel passie speel ik gitaar, drum, zing en schrijf ik eigen liedjes.


In mijn kinderjaren ben ik in aanraking gekomen met muziek. Bij oma thuis lekker pingelen op het orgel en vaak met Heit mee om bij de gospelband Sjem de knoppen te bedienen. Niet alleen om hem te helpen maar ook om zo nu en dan even los te gaan op het drumstel. Prachtig en wat een mooie tijd.

In de navolgende jaren ontdekte ik de gitaar en mijn stem, ging op les en schreef voor het eerst mijn eigen rifjes en teksten. Daarnaast zette ik mij in als vrijwilliger bij verschillende poppodia in Leeuwarden en ging ik als roadie met bands mee op tour. Een tijd om niet te vergeten en het begin van mijn muzikale leven.

Toen ik in 2009 bij vakantieorganisatie de Spring (www.despring.nl) aan de slag kon als organisator van (muziek)vakanties voor mensen met een verstandelijke beperking, is mijn liefde voor deze mensen ontstaan. De manier waarop en de wijze waarom fascineerden mij sterk, veelal in combinatie met de grote levensvreugde.
Ik pakte mijn gitaarspel en zingen weer op en naast alle plezier, ontdekte ik wat de kracht van muziek kan betekenen voor mensen met een verstandelijke beperking.

Sinds 2010 ben ik dan ook begonnen met het maken van muziek op locatie, samen met woongroepen, dagbestedingen, scholen en zorgboerderijen in Noord Nederland.
Rondrijdend in mijn volgeladen busje met instrumenten en altijd in voor een feestje en mooie momenten.

De magie van de muziek en de kracht hiervan op mensen, bleef mij maar intrigeren.
Dit maakte dat ik op zoek ging. Op zoek naar een opleiding waarin muziek professioneel kan worden ingezet voor mensen met een verstandelijke beperking. Dit bracht mij uiteindelijk bij de stichting Muziek en Zorg. www.muziekenz.org
In 2014 ben ik gestart met de post HBO opleiding “Muziekagogie” (voorheen Ortho-agogsiche Muziekbegeleiding) in Alkmaar. In 2016 heb ik mijn diploma behaald en het werken met muziek en de inzet hiervan is mijn professie geworden.

“Via muziek, op persoonlijke wijze, mensen met een verstandelijke beperking verder op weg helpen in hun leven” dat is mijn missie. En ik hoop dit nog heel lang te doen en er volop van te kunnen blijven genieten.

Met een muzikale groet,
Evert Groendijk